در پی انتشار خبر استقلال دانشکده های نفت و گاز گچساران و صنعت و معدن چرام، دکتر محمودرضا رحیمی رئیس دانشگاه یاسوج در گفتگویی به تشریح چرایی و چگونگی این مسئله پرداخت.
رئیس دانشگاه یاسوج در خصوص هدف از استقلال این دو دانشکده اظهار داشت: با یک نگاه اجمالی به استانهای برخوردار و توسعه یافته علمی در می یابیم که دانشگاههای «مادر» این استانها به دانشگاههای بین المللی تبدیل شده و در اکثر شهرستانهای آنها دانشگاههای دولتی مستقل و حتی چندین مجتمع آموزش عالی راه اندازی شده است.
دکتر محمودرضا رحیمی افزود: متأسفانه در سالهای گذشته استان کهگیلویه و بویراحمد که میتوانست در حال حاضر از چندین دانشگاه و مجتمع آموزش عالی برخوردار و بهره مند باشد مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است .
وی بیان داشت: در چند سال اخیر با رایزنی و ارائه طرحهای توجیهی و جلسات متعدد و بازدیدهای کارشناسانی که در دانشگاه یاسوج صورت گرفت و جلسات فشرده ای که با وزرای وقت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین حمایت و پشتیبانی مسئولین استانی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و نهاد محترم دولت انجام شد بالاخره به نتیجه رسید تا بعد از دانشگاه یاسوجدومین مرکز آموزش عالی استان راه اندازی شود و گام بلندی برای عدالت در زمینه ی توسعه علمی و پایدار استان برداشته شود.
رئیس بزرگترین دانشگاه استان تصریح کرد: این فرایند پس از جلسات کارشناسی در سطوح شورای دانشگاه، هیأت رئیسه و هیأت امنا بالاخره به شورای گسترش آموزش عالی که در حال حاضر سیاست عدم گسترش را در دستور کار دارد منعکس و نهایتاً به همت همه عزیزان و تلاشگران و حمایت همه جانبه دولت تدبیر و امید و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موافقت اصولی با راه اندازی دومین مرکز آموزش عالی استان وابسته به وزارت علوم صادر شد تا حقوق عقب افتاده استان در عرصه علمی به آنها واگذار شود.
دکتر رحیمی اذعان داشت: تأکید اصلی در این طرح، زمینه سازی راه اندازی دومین دانشگاه دولتی در استان است که در مرحله اول با ادغام دو دانشکده نفت و گاز گچساران و صنعت و معدن چرام و راه اندازی مجتمع آموزش عالی استان محقق میشود و در مرحله بعد با رشد این مجتمع دومین دانشگاه دولتی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسماً شروع به فعالیت می نماید.
این مقام مسئول گفت: دانشگاه یاسوج در تمام این مراحل به عنوان پشتیبان، در کنار آن مجتمع خواهد بود و تا استقلال کامل و خودکفا شدن مجتمع سرویسهای علمی و اداری لازم را دریغ نخواهد کرد چرا که عزم ما برای تشکیل این دانشگاه جزم است و به آینده علمی و پژوهشی استان و نقش آفرینی دانشگاههای استان در صحنه علمی کشور بسیار امیدواریم و در این راه از همه مسئولین ارشد استانی و کشوری تقاضای همکاری و مساعدت در راستای محرومیت زدایی علمی و توسعه ای استان را داریم.

تصویر ردیف بودجه ای و مجوز انفکاک و استقلال دانشگاه نفت و گاز گچساران نشان می دهد در سال 95 مبلغ 21 هزار و 919 میلیون ریال برای این دانشگاه بودجه در نظر گرفته شده است.
گفتنی است دانشگاه نفت گاز گچساران و صنعت و معدن چرام پیش از این تحت پوشش دانشگاه دولتی یاسوج بود که از این دانشگاه جدا و بصورت مستقل اداره خواهند شد.
استقلال دانشگاه های نفت و گاز گچساران و صنعت و معدن چرام سبب افزایش بودجه و رفع مشکلات این دانشگاه ها خواهد شد.